Alza Plaza

Alza Plaza

Mountain View, CA

Designed by Clifford Chang as Principal Designer for architect of record Hoover  Assoc.

Year Completed: 2003
Developer: Peery/Arillaga
Client: Alza/Peery/Arillaga
Tenant: Google
Contractor: Vance Brown
Team: Middlebrook/Louie, EDAW

This three building campus, located adjacent to the Shoreline Amphitheater, is a consolidation of Alza’s separate facilities. The three 4-story buildings encompass 540,000 sf and are arranged in a pin-wheel configuration around a central court and connected by bridges. The exteriors are a combination of precast with brick veneer cladding, punched windows, and curtain wall. A 1,000 car garage sits below podium with extensive landscaping and a water feature above.

project features:

  • 540,000 sf Class A corporate office campus located adjacent to the Shoreline Amphitheater
  • Currently occupied by top tier Google executives including Larry Page

  • Three 4-story buildings arranged in a pin-wheel configuration around a central court, over garage

  • 1-level garage podium serving 1,000 cars

  • Landscaped podium with palm trees and central fountain

  • Brick precast panels

  • Buildings connected by overhead glass bridges

Project Services:

  • Master Planning
  • Architecture